Vienos keptuvės makaronai su sultinga malta mėsa ir tirpstančiu sūriu

makaronai su sultinga malta mėsa

Ingredientai

Porcijų skaičius: 3

  • 300 ml karšto vandens (arba sultinio)

  • 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį)

  • 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)

  • 200 g makaronų

  • 100 g mocarelos arba kito mėgstamo sūrio

  • 40 g pomidorų pastos

  • 1 didelis svogūnas

  • 3 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas paprikos miltelių

  • Pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite.

  2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir pakepinkite svogūną apie 3–5 minutes, kol suminkštės.

  3. Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7 minutes, kol mėsa gražiai paskrus, pamaišydami ir smulkindami.

  4. Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai patroškinkite apie minutę, nuolat maišydami.

  5. Suberkite česnaką, išmaišykite ir kepkite apie 30 sek., kol pasklis aromatas.

  6. Supilkite konservuotus pomidorus, išmaišykite, tuomet įpilkite vandens ir sudėkite makaronus. Permaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai išvirs, o skystis beveik susigers.

  7. Galiausiai suberkite sutarkuotą ar susmulkintą sūrį, išmaišykite ir trumpai pašildykite, kol sūris gražiai ištirps ir viską apgaubs šiluma.