Ingredientai
Porcijų skaičius: 3
- 300 ml karšto vandens (arba sultinio)
 - 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį)
 - 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
 - 200 g makaronų
 - 100 g mocarelos arba kito mėgstamo sūrio
 - 40 g pomidorų pastos
 - 1 didelis svogūnas
 - 3 česnako skiltelės
 - 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
 - 1 šaukštas paprikos miltelių
 - Pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų
 
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
 - Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūną 3–5 minutes, kol suminkštės.
 - Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.
 - Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai patroškinkite apie 1 minutę nuolat maišydami.
 - Suberkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių, kol pasklis aromatas.
 - Sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite vandens, suberkite makaronus. Permaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės, o skystis beveik susigers.
 - Galiausiai įmaišykite sutarkuotą ar susmulkintą sūrį ir pašildykite, kol jis ištirps ir patiekalas taps vientisas bei kremiškas.
 
