Ingredientai
Porcijų skaičius: 3
-
300 ml karšto vandens (arba sultinio)
-
300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį)
-
250 g konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
-
200 g makaronų
-
100 g mocarelos arba kito mėgstamo sūrio
-
40 g pomidorų pastos
-
1 didelis svogūnas
-
3 česnako skiltelės
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas paprikos miltelių
-
Pagal skonį: druskos, maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite.
-
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir pakepinkite svogūną apie 3–5 minutes, kol suminkštės.
-
Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7 minutes, kol mėsa gražiai paskrus, pamaišydami ir smulkindami.
-
Įmaišykite pomidorų pastą, trumpai patroškinkite apie minutę, nuolat maišydami.
-
Suberkite česnaką, išmaišykite ir kepkite apie 30 sek., kol pasklis aromatas.
-
Supilkite konservuotus pomidorus, išmaišykite, tuomet įpilkite vandens ir sudėkite makaronus. Permaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai išvirs, o skystis beveik susigers.
-
Galiausiai suberkite sutarkuotą ar susmulkintą sūrį, išmaišykite ir trumpai pašildykite, kol sūris gražiai ištirps ir viską apgaubs šiluma.