Ingredientai (4 porcijoms)
- 600 g pomidorų (nuplikyti ir nulupti)
 - 6 cm prancūziško batono (arba kelios čiabatos ar batono riekelės)
 - 2 saldžiosios paprikos
 - 1 agurkas
 - 1 svogūnas
 - 2 česnako skiltelės
 - 8 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
 - 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno acto
 - 1 arbatinis šaukštelis cukraus
 - Druska – pagal skonį
 - Pipirai – pagal skonį
 
Paruošimas (apie 20 min.)
- Batonui ar čiabatai nupjaukite plutą, užpilkite puse stiklinės vandens ir palaikykite apie minutę. Tuomet duoną švelniai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.
 - Sudėkite į dubenį pamirkytą duoną, gabalėliais supjaustytus pomidorus (be odos), smulkintą papriką, agurką (nulupus), svogūną ir česnaką. Viską sutrinkite iki vientisos masės naudojant trintuvą. Jei masė pernelyg tiršta – įpilkite truputį vandens. Norint itin švelnios tekstūros, tyrę pertrinkite per sietelį.
 - Įmaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
 - Paruoštą sriubą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent porai valandų, kad atšaltų ir susijungtų skoniai.
 - Tiekdami supilstykite į dubenėlius, papuoškite smulkintomis šviežiomis daržovėmis – agurkais, paprika, taip pat šviežiu baziliku. Patiekite su paskrudinta balta duona, pašlakstyta alyvuogių aliejumi.
 
