INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 4
-
600 g pomidorų (nuplikyti ir nulupti)
-
6 cm prancūziško batono (arba kelios čiabatos ar batono riekelės)
-
2 saldžiosios paprikos
-
1 agurkas
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
8 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
-
2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno acto
-
1 arbatinis šaukštelis cukraus
-
druskos – pagal skonį
-
pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMAS:
Paruošimo trukmė: apie 20 min.
-
Batonui ar čiabatai nupjaukite plutą, užpilkite puse stiklinės vandens ir palaikykite apie minutę. Tuomet duoną švelniai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.
-
Sudėkite į dubenį pamirkytą duoną, gabalėliais supjaustytus pomidorus (be odos), smulkintą papriką, agurką (nulupus), svogūną ir česnaką. Viską sutrinkite iki vientisos masės naudojant trintuvą. Jei masė pernelyg tiršta – įpilkite truputį vandens. Norint itin švelnios tekstūros, tyrę pertrinkite per sietelį.
-
Įmaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
-
Paruoštą sriubą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent porai valandų, kad atšaltų ir susijungtų skoniai.
-
Tiekdami supilstykite į dubenėlius, papuoškite smulkintomis šviežiomis daržovėmis – agurkais, paprika, taip pat šviežiu baziliku. Patiekite su paskrudinta balta duona, pašlakstyta alyvuogių aliejumi.