Atgaivinanti šalta ispaniška „Gazpacho“ sriuba – vasariškas receptas

ispaniška „Gazpacho“ sriuba

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 4

  • 600 g pomidorų (nuplikyti ir nulupti)

  • 6 cm prancūziško batono (arba kelios čiabatos ar batono riekelės)

  • 2 saldžiosios paprikos

  • 1 agurkas

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 8 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno acto

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus

  • druskos – pagal skonį

  • pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMAS:

Paruošimo trukmė: apie 20 min.

  1. Batonui ar čiabatai nupjaukite plutą, užpilkite puse stiklinės vandens ir palaikykite apie minutę. Tuomet duoną švelniai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį.

  2. Sudėkite į dubenį pamirkytą duoną, gabalėliais supjaustytus pomidorus (be odos), smulkintą papriką, agurką (nulupus), svogūną ir česnaką. Viską sutrinkite iki vientisos masės naudojant trintuvą. Jei masė pernelyg tiršta – įpilkite truputį vandens. Norint itin švelnios tekstūros, tyrę pertrinkite per sietelį.

  3. Įmaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

  4. Paruoštą sriubą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent porai valandų, kad atšaltų ir susijungtų skoniai.

  5. Tiekdami supilstykite į dubenėlius, papuoškite smulkintomis šviežiomis daržovėmis – agurkais, paprika, taip pat šviežiu baziliku. Patiekite su paskrudinta balta duona, pašlakstyta alyvuogių aliejumi.