INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
-
1,3 kg kiaulienos nugarinės
-
320 g nevirtų ryžių
-
4 didelės morkos
-
2 dideli svogūnai
-
4 česnako skiltelės
-
aliejaus (pagal poreikį)
-
druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
PLOVO GAMINIMO EIGA:
Paruošimo trukmė: Apie 1 valanda
-
Mėsą supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais.
-
Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite stipresnėje nei vidutinė ugnis, kol gražiai apskrus.
-
Supjaustykite svogūnus kubeliais, sudėkite prie mėsos ir kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
-
Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jas dėkite į keptuvę, išmaišykite ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol suminkštės. Prireikus – įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
-
Smulkintą česnaką dėkite į keptuvę, išmaišykite ir kepkite dar porą minučių.
-
Visą keptuvės turinį perkelkite į didesnį puodą. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų, ir troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
-
Kai mėsa su daržovėmis troškinasi, suberkite ryžius viršuje, supilkite apie 640 ml vandens, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių. Ryžių nemaišykite.
-
Jei ryžiai vis dar kieti ir nesugėrė viso vandens – įpilkite papildomai ir troškinkite dar 20 minučių.
-
Baigę gaminti, išmaišykite plovą, paragaukite, prireikus įberkite druskos ar pipirų, ir patiekite iš karto.