INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
- 1,3 kg kiaulienos nugarinės
 - 320 g nevirtų ryžių
 - 4 didelės morkos
 - 2 dideli svogūnai
 - 4 česnako skiltelės
 - aliejaus (pagal poreikį)
 - druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
 
  PLOVO GAMINIMO EIGA:
Paruošimo trukmė: Apie 1 valanda
- Mėsą supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais.
 - Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite stipresnėje nei vidutinė ugnis, kol gražiai apskrus.
 - Supjaustykite svogūnus kubeliais, sudėkite prie mėsos ir kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
 - Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jas dėkite į keptuvę, išmaišykite ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol suminkštės. Prireikus – įpilkite dar šiek tiek aliejaus.
 - Smulkintą česnaką dėkite į keptuvę, išmaišykite ir kepkite dar porą minučių.
 - Visą keptuvės turinį perkelkite į didesnį puodą. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų, ir troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
 - Kai mėsa su daržovėmis troškinasi, suberkite ryžius viršuje, supilkite apie 640 ml vandens, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių. Ryžių nemaišykite.
 - Jei ryžiai vis dar kieti ir nesugėrė viso vandens – įpilkite papildomai ir troškinkite dar 20 minučių.
 - Baigę gaminti, išmaišykite plovą, paragaukite, prireikus įberkite druskos ar pipirų, ir patiekite iš karto.
 
