Kvapnus kiaulienos plovas su morkomis ir česnaku – paprasta ir soti vakarienė

Kvapnus kiaulienos plovas su morkomis ir česnaku

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 8

  • 1,3 kg kiaulienos nugarinės

  • 320 g nevirtų ryžių

  • 4 didelės morkos

  • 2 dideli svogūnai

  • 4 česnako skiltelės

  • aliejaus (pagal poreikį)

  • druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

PLOVO GAMINIMO EIGA:

Paruošimo trukmė: Apie 1 valanda

  1. Mėsą supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais.

  2. Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite stipresnėje nei vidutinė ugnis, kol gražiai apskrus.

  3. Supjaustykite svogūnus kubeliais, sudėkite prie mėsos ir kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.

  4. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Jas dėkite į keptuvę, išmaišykite ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol suminkštės. Prireikus – įpilkite dar šiek tiek aliejaus.

  5. Smulkintą česnaką dėkite į keptuvę, išmaišykite ir kepkite dar porą minučių.

  6. Visą keptuvės turinį perkelkite į didesnį puodą. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų, ir troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.

  7. Kai mėsa su daržovėmis troškinasi, suberkite ryžius viršuje, supilkite apie 640 ml vandens, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių. Ryžių nemaišykite.

  8. Jei ryžiai vis dar kieti ir nesugėrė viso vandens – įpilkite papildomai ir troškinkite dar 20 minučių.

  9. Baigę gaminti, išmaišykite plovą, paragaukite, prireikus įberkite druskos ar pipirų, ir patiekite iš karto.