Ingredientai (10 porcijų)
- 3 kiaušiniai
 - 200 g cukraus
 - 195 g kvietinių miltų
 - 100 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto)
 - 4 obuoliai
 - 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
 - 2 šaukšteliai cinamono
 - 1 šaukštelis kepimo miltelių
 
Obuolių pyrago gaminimo eiga (apie 45 min.)
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite iki purios, balkšvos masės.
 - Į kiaušinių masę suberkite miltus su kepimo milteliais ir supilkite aliejų. Gerai viską išmaišykite iki vientisos tešlos.
 - Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
 - Sumaišykite obuolių gabaliukus su cinamonu ir sudėkite į paruoštą tešlą. Viską dar kartą permaišykite.
 - Supilkite masę į kepimo formą – galite naudoti apvalią 24 cm formą arba kitą turimą. Jei forma neturi nelimpančios dangos, ją išklokite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
 - Kepkite 170 °C temperatūroje apie 40–45 minutes – kol viršus įgaus auksinį atspalvį. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištraukus sausas, pyragas iškepė.
 
