Ingredientai
-
300 g lašišos filė
-
1,5 šaukštelio smulkintų krapų
-
1 šaukštelis druskos
-
0,5 šaukštelio cukraus
-
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
-
Nuplaukite lašišos filė, gerai nusausinkite ir išimkite likusius kaulus, jei tokių yra.
-
Atskirame indelyje sumaišykite druską, cukrų ir juoduosius pipirus.
-
Lašišos gabalėlį dėkite į tinkamą indą ir tolygiai apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu.
-
Viršuje pabarstykite krapais, kad šie pridėtų kvapnumo ir gaivumo.
-
Sandariai uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą nakčiai. Jei norisi ryškesnio skonio – laikykite ilgiau.
-
Ilgiau brandinant, lašišą kartkartėmis palaistykite susidariusiu skysčiu ar net apverskite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.