Lengvai paruošiama namuose sūdyta lašiša su krapais

sūdyta lašiša su krapais

Ingredientai

  • 300 g lašišos filė

  • 1,5 šaukštelio smulkintų krapų

  • 1 šaukštelis druskos

  • 0,5 šaukštelio cukraus

  • 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Nuplaukite lašišos filė, gerai nusausinkite ir išimkite likusius kaulus, jei tokių yra.

  2. Atskirame indelyje sumaišykite druską, cukrų ir juoduosius pipirus.

  3. Lašišos gabalėlį dėkite į tinkamą indą ir tolygiai apibarstykite paruoštu prieskonių mišiniu.

  4. Viršuje pabarstykite krapais, kad šie pridėtų kvapnumo ir gaivumo.

  5. Sandariai uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą nakčiai. Jei norisi ryškesnio skonio – laikykite ilgiau.

  6. Ilgiau brandinant, lašišą kartkartėmis palaistykite susidariusiu skysčiu ar net apverskite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.