Ingredientai (4 porcijoms)
- 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
 - 500 g jautienos faršo (arba kitokios mėsos)
 - 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže
 - 1 raudonoji paprika (didelė)
 - 1 svogūnas (didelis)
 - 1 aitrioji paprika
 - 3 česnako skiltelės
 - 1 šaukštelis paprikos miltelių
 - Žiupsnelis juodųjų pipirų
 - Šlakelis aliejaus (kepimui)
 
Paruošimas (apie 45 min.)
- Įkaitiname aliejų storadugniame puode. Suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol suminkštės.
 - Dedame smulkintus česnakus ir saldžiąją papriką – kepiname, kol paprika taps minkšta. Tuomet suberiame aitriąją papriką ir išmaišome.
 - Į puodą dedame faršą, apibarstome prieskoniais ir kepame, kol mėsa pasikeis spalvą į rudą. Maišome, kad nesusidarytų gumuliukų.
 - Sudedame konservuotus pomidorus su visu jų skysčiu bei pupeles. Jei pomidorai stambūs – šiek tiek juos susmulkiname.
 - Uždengiame puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies troškiname 20–30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
 - Nuimame dangtį, paragaujame – jei reikia, papildomai gardiname druska ar pipirais. Norint skystesnio rezultato, galima įpilti šlakelį vandens ar sultinio.
 - Paverdame dar kelias minutes ir patiekiame.
 - Puikiai tinka su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, makaronais ar ryžiais.
 
