Tradiciniai kibinai su kiauliena
Porcijų skaičius: apie 25 vnt.
Tešla
- 500 g kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 100 g grietinės
- Žiupsnelis druskos
Įdaras
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai grietinės
- Kapoti krapai
- Kapotos petražolės
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Aptepimui
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai vandens
Paruošimas
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Miltus suberkite į dubenį ir sumaišykite su šaltu gabaliukais pjaustytu sviestu. Pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai. Įberkite druskos.
- Kiaušinius lengvai paplakite su grietine ir supilkite į miltų masę. Minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
- Mėsą smulkiai supjaustykite. Sudėkite svogūną, grietinę, krapus, petražoles, pagardinkite prieskoniais. Gerai išmaišykite.
- Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus (~12 cm). Į vidų dėkite po šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir suformuokite kibinus.
- Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite kiaušinio ir vandens mišiniu. Norėdami – pabarstykite sezamo sėklomis.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 min., kol gražiai apskrus. Prieš kepant, viršų keliose vietose subadykite mediniu pagaliuku.
Pastaba
Tešla bus elastingesnė, jei ilsėsis šaldytuve bent valandą. Įdarui naudokite ne maltą, o smulkiai pjaustytą mėsą – tai garantuos tikrą kibinų skonį.