INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: apie 25 vnt.
Tešla:
-
500 g kvietinių miltų
-
200 g sviesto
-
3 kiaušiniai
-
100 g grietinės
-
žiupsnelis druskos
Įdaras:
-
500 g kiaulienos sprandinės
-
1 svogūnas
-
2 šaukštai grietinės
-
šiek tiek kapotų krapų
-
šiek tiek kapotų petražolių
-
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Aptepimui:
-
1 kiaušinis
-
2 šaukštai vandens
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Tešlai skirtus miltus berkite į dubenį ir sudėkite gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais trinkite, kol susidarys smulkūs trupiniai. Įberkite druskos.
-
Kiaušinius lengvai paplakite, įmaišykite grietinę. Šią masę pilkite į miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
-
Įdarui mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite smulkintą svogūną, žalumynus, grietinę, pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.
-
Iš šaldytos tešlos kočiokite lakštus ir išpjaukite apskritimus (apie 12 cm skersmens). Į kiekvieną dėkite šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir užraitykite viršų.
-
Kibinus išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, jei norite – pabarstykite sezamo sėklomis.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus. Norėdami išvengti tešlos plyšimo, prieš kepimą keliose vietose subadykite viršų mediniu pagaliuku.
Pastaba:
Tešla geriau kočiosis ir mažiau trūkinės, jei paliksite ją šaldytuve bent valandai. O įdarui naudokite tikrai smulkintą mėsą, ne maltą – tai suteiks tikro kibinų skonio.