Tikrai gardūs namuose kepti kibinai su sultingu įdaru

kepti kibinai su sultingu įdaru

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: apie 25 vnt.

Tešla:

  • 500 g kvietinių miltų

  • 200 g sviesto

  • 3 kiaušiniai

  • 100 g grietinės

  • žiupsnelis druskos

Įdaras:

  • 500 g kiaulienos sprandinės

  • 1 svogūnas

  • 2 šaukštai grietinės

  • šiek tiek kapotų krapų

  • šiek tiek kapotų petražolių

  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Aptepimui:

  • 1 kiaušinis

  • 2 šaukštai vandens

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Tešlai skirtus miltus berkite į dubenį ir sudėkite gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais trinkite, kol susidarys smulkūs trupiniai. Įberkite druskos.

  2. Kiaušinius lengvai paplakite, įmaišykite grietinę. Šią masę pilkite į miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų. Suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

  3. Įdarui mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite smulkintą svogūną, žalumynus, grietinę, pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.

  4. Iš šaldytos tešlos kočiokite lakštus ir išpjaukite apskritimus (apie 12 cm skersmens). Į kiekvieną dėkite šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir užraitykite viršų.

  5. Kibinus išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kiekvieną aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, jei norite – pabarstykite sezamo sėklomis.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus. Norėdami išvengti tešlos plyšimo, prieš kepimą keliose vietose subadykite viršų mediniu pagaliuku.

Pastaba:

Tešla geriau kočiosis ir mažiau trūkinės, jei paliksite ją šaldytuve bent valandai. O įdarui naudokite tikrai smulkintą mėsą, ne maltą – tai suteiks tikro kibinų skonio.