Ingredientai (4 porcijoms) 800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių) 500 g jautienos faršo (arba kitokios mėsos) 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže […]
Tiršta armėniška chašlama sriuba su mėsa ir daržovėmis – švelni ir soti
Ingredientai (6 porcijoms): 2 kg mėsos (puikiai tinka jautiena arba ėriena) 5 pomidorai 4 bulvės 4 svogūnai 4 paprikos 0,5 l šviesaus alaus Žiupsnelis svogūnų […]
Minkštutėlis varškės apkepas kaip iš vaikystės – tobulo purumo
Ingredientai (8 porcijoms) 1 kg varškės 5 kiaušiniai 200 g manų kruopų 100 g cukraus (arba pagal skonį) 100 ml pieno 100 g sviesto 4 […]
Lengvai paruošiama namuose sūdyta lašiša su krapais
Ingredientai 300 g lašišos filė 1,5 šaukštelio smulkintų krapų 1 šaukštelis druskos 0,5 šaukštelio cukraus 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų Paruošimo būdas (apie 20 min. […]
Vienos keptuvės makaronai su sultinga malta mėsa ir tirpstančiu sūriu
Ingredientai Porcijų skaičius: 3 300 ml karšto vandens (arba sultinio) 300 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar pagal skonį) 250 g konservuotų pomidorų savo sultyse […]
Lengvai pagaminamas obuolių pyragas su cinamonu – šeimos favoritas
Ingredientai (10 porcijų) 3 kiaušiniai 200 g cukraus 195 g kvietinių miltų 100 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto) 4 obuoliai 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 2 […]
Namie kepti traškūs vafliai – vaikystę primenantis skanėstas
Ingredientai Porcijų kiekis: apie 20 vaflių 6 kiaušiniai 2 stiklinės kvietinių miltų 200 g sviesto 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Žiupsnelis druskos […]
Atgaivinanti šalta ispaniška „Gazpacho“ sriuba – vasariškas receptas
Ingredientai (4 porcijoms) 600 g pomidorų (nuplikyti ir nulupti) 6 cm prancūziško batono (arba kelios čiabatos ar batono riekelės) 2 saldžiosios paprikos 1 agurkas 1 […]
Itin lengvai pagaminamas purus šviesus biskvitas tortui
Ingredientai 4 L dydžio kiaušiniai 120 g cukraus 120 g kvietinių miltų (pvz., „Kauno Grūdų EKSTRA“, tipas 405D) 1 šaukštelis vanilinio cukraus Žiupsnelis druskos Paruošimas […]
Sultingai keptos paprikos su faršu ir sūriu – sotus patiekalas visai šeimai
Ingredientai (4 porcijoms) 4 raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų) 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys) 200 g biriai virtų ryžių 100 g […]